Ineke Reuling

"Begeleiden naar kwaliteit"

Als professioneel begeleider maak ik de kwaliteiten van mensen zichtbaar, waardoor mensen meer gaan werken vanuit hun eigen kracht. Mijn focus ligt op effectief professioneel handelen.

Belangrijke uitgangspunten in mijn begeleiding zijn: ontwikkeling, zelfstandigheid, eigenaarschap, communicatie en resultaatgerichtheid.

In de begeleiding creƫer ik een optimale leeromgeving door mijn laagdrempelige manier van werken, bied ik veiligheid en structuur en breng ik de nodige dosis kennis en humor in. Van deelnemers verneem ik dat ze mijn begeleiding ervaren als betrokken, kundig, betrouwbaar, rustig, integer, diepgaand, stimulerend, spontaan en met humor.

Ik werk vanuit verschillende inspirerende methodieken en werkvormen. Ik gebruik onder andere de kernkwadranten, creatieve werkvormen, diverse communicatiesystemen, teamanalyses, Solution focus therapie, Transactionele analyse en het ACCES protocol bij stress en burn-out klachten.

Registraties: LVSC, NOBCO, Stichting Post-HBO, CRKBO.


Mijn specialismen

  • supervisor in het HBO beroepsonderwijs;
  • begeleider van teamprocessen en primaire cliĆ«ntprocessen in de zorg en welzijnssector;
  • vertrouwens- en contactpersoon ongewenste omgangsvormen en seksuele intimidatie in de sport en hulpverlening;
  • expert in de dovencultuur, ik ken specifieke communicatiemogelijkheden en beheers de Nederlandse gebarentaal (AB 1-4);
  • begeleider bij het opzetten en implementeren van (interne) coaching in organisaties.